Toplotna črpalka Exotic Compact

Toplotna črpalka Exotic Compact

Opis toplotne črpalke Exotic Compact

Toplotna črpalka Exotic Compact je kompaktna toplotna črpalka tipa zemlja/voda in voda/voda. Integriran ima dvojni zalogovnik, spodaj za ogrevalni sistem, zgoraj za ogrevanje sanitarne vode in doogrevanje ogrevalnega sistema, ko je to potrebno.

Enota je enostavna za vgradnjo in vključuje poleg dvojnega zalogovnika še obtočno črpalko medija (za zemeljski kolektor), električni grelnik, preklopni in mešalni ventil za opravljanje funkcije doogrevanja in preklop med zalogovnikoma, napredno enostavno upravljivo regulacijo in paket za sprotno pripravo sanitarne vode (specialni toploni prenosnik s petimi priklopi).

Kompaktna toplotna črpalka Euronom Exotic Compact je na voljo v dveh velikostih:

8 kW in 12 kW

Podatki za toplotno črpalko Exotic Compact

Kompaktna enota Exotic Compact je kompaktna toplotna črpalka tipa zemlja/voda ali voda/voda, ki ima vgrajen dvojni zalogovnik. Dvojni zalogovnik je namenjen ogrevanju sanitarne vode in ogrevalnemu sistemu. Kompaktna enota ima vgrajen tudi krmilni sistem, katerega je enostavno nastaviti in nudi komfortno uporabniško izkušnjo.

Kompaktna toplotna črpalka Euronom Exotic Compact omogoča vrhunsko uporabniško izkušnjo. S svojim dvojnim zalogovnikom, krmilnim sistemom, toplotnim prenosnikom za sanitarno vodo, električnim grelnikom in obtočnimi črpalkami tvori sistem, ki je zadosten tudi za bolj zahtevne uporabnike.

Kako deluje sistem toplotne črpalke Euronom – Exotic Compact?

Deluje tako, da s spodnjim zalogovnikom ogrevamo hišo in predgrevamo sanitarno vodo v toplotnem prenosniku, z zgornjim, v katerem je višja temperatura pa doogrejemo sanitarno vodo na željeno temperaturo. Za celotni proces skrbi enostavna in funkcionalna regulacija, ki je vgrajena v enoto. Enostavno razumljiv in berljiv zaslon omogoča nastavljanje željenih temperatur v ogrevalni sistem in temperaturo sanitarne vode. V enoto je vgrajen tudi električni grelnik s 7 stopjami in s polnim vklopom omogoča 10,5 kW oddane moči, kar pomeni, da ob napaki na kompresorju ne ostanemo brez ogrevanja. Vgrajeni sta tudi obtočni črpalki za kolektorski sistem in pretok ogrevalne vode za pripravo saniratne vode.

Enota je enostavna za vgradnjo, priklopi so z vrha, lahko pa jih prilagodimo za priklop zadaj ali z obeh bokov, kar je v določenem primeru bolj prikladno. Ker je enota kompaktna, potrebuje za vgradnjo malo prostora, tako lahko kurilnico postavimo v prostor z merami 1,5 x 1,5 m. Sistem ne potrebuje dodatnega zalogovnika, saj je le-ta že vgrajen.

Toplotna črpalka Euronom – Exotic Compact je dobavljiva v dveh velikostih:

  • 8 kW
  • 12 kW
Tehnični podatki  Exotic Compact 8  Exotic Compact 12
Številka artikla 9774700401 9774700501
Mere š x v x g 600 x 1830 x 730 mm
Teža 253 kg 265 kg
Skupni volumen 205 l
Zvočna izolacija    35mm poliuretan
Napajanje     400V N PE
Vgrajeni grelec 7 stopenj, 1.5kW/stopnjo – skupaj 10.5kW
Sanitarna voda Ploščni toplotni prenosnik s cono za predgrevanje (varnostni ventil ni potreben)
Soft-start rele Standardno
Nadzor ogrevanja Bivalentni ventil
Dodatni priklop 3 DN20 (izhod)
Uporaben kot elektr. bojler Da
Priklop ogrevanje Cev Ø22mm (priklop levo ali desno)
Priklop kolektor Cev Ø28mm (priklop levo ali desno)
Padec tlaka uparjalnika   2.2kPa 4.3kPa
Padec tlaka kondenzorja   3.5kPa 7.2kPa
Hladivo R407C
Količina hladiva   1950 g 1950 g
Učinkovitost*  Aqua 8  Aqua 12
Moč ogrevanja 0/35  7.69 kW  11.25 kW
COP 0/35  4.39  4.35
Moč ogrevanja 0/45  7.33 kW  10.70 kW
COP 0/45  3.49  3.44
Moč ogrevanja +5/35  9.17 kW  13.35 kW
COP +5/35  5.07  5.03
Moč ogrevanja +5/45  8.65 kW  12.60 kW
COP +5/45  4.00  3.97

Če želite pogledati več, si lahko shranite navodila za uporabo za toplotno črpalko Aqua in dodatno opremo, ki je na voljo za ta model.

Toplotna črpalka VarmeMecaterm AquaPaQ - tehnični list
Navodila za uporabo in vgradnjo toplotne črpalke VarmeMecaterm AquaPaQ

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, lahko shranjuje ali prikliče informacije v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirajte osebne storitve za piškotke.

Decline all Services
Accept all Services