Prezračevanje

Zakaj je dobro vgraditi prezračevanje?

Poglejmo najprej različne možnosti prezračevanja

Ko se odločamo za prezračelalno napravo in kakšen sistem prezračevanja bi vgradili, moramo predelati več vprašanj. Ali je objekt, v katerega bomo vgradili prezračevanje šele v fazi načrtovanja. V tem primeru imamo več možnosti, saj se lahko objekt prilagodi sistemu prezračevanja. Ko je objekt še v izgradnji, oziroma je morda že vseljen, večji gradbeni posegi niso več mogoči, moramo sistem prezračevanja prilagoditi trenutni situaciji na objektu. Takrato so naše možnosti nekoliko skrčene.

Načeloma je ob gradnji nove hiše koristno in ekonomično, da se za prezračevalni sistem odločimo prej, saj tako lahko že pri temeljenju objekta izvedemo nekatera enostavna in poceni dela, ki nam bodo olajšala in bistveno pocenila vgradnjo prezračevalnega sistema. V kolikor se za vgradnjo prezračevalnega sistema investitor sam ne more odločiti, si lahko olajša odločitve s pomočjo nasvetov strokovnjaka, ki ima vsakakor več izkušenj in pozna več razlinih rešitev.

Če smo v hišo že vseljeni, bi pa vseeno radi vgradili prezračevanje, je ustrezna rešitev vgradnje prezračevanja povsem drugačna, kar lahko prav tako predelmo s stokovnjaki.
Poglejmo v nadaljevanju nekaj možnosti in kako do ocene stroška investicije v prisiljeno prezračevanje.

Zakaj se je priporočljivo odločiti za prisilno prezračevanje?

  • Ker nova okna zaradi energijske varčnosti tesnijo neprimerljivo bolj od starih
  • Nebivalni prostori se morajo poleg bivalnih prav tako zračiti, saj potrebujemo zrak za dihanje, obenem pa se zviša koncentracija hlapljivih snovi in vlage
  • S predpisi je zahtevana stalna izmenjava zraka v objektih
  • Odpiranje in zapiranje oken ni niti udobna niti ustrezna rešitev.  Ker količina zraka z odpiranjem oken ni kontrolirana, vstopnega zraka ne moremo kontrolirati, v objekt lahko vstopa mrčes in drugi faktorji, ki govorijo v prid prisilnega prezračevanja
  • Četudi bi odpiranje oken zagotavljalo dovoljno količino zraka, se sveži zrak nebi obnavljal v shrambah in drugih prostorih brez oken

Kaj je rekuperator?

Rekuperacija je posvojena tujka, ki po slovensko pomeni vračanje toplote, le-to pri rekuperaciji pridobimo z odvzemom iz odpadnega zraka, predno ga “zavržemo”. Pri prezračevanju rekuperator se vrača toploto odpadnega zraka, zraku ki vstopa v stavbo, se pravi predgrejemo sveži zrak. S tem se pozimi ohranja toplota v stavbi, poleti pa ohranja hlad. Izredno pomembno je dejstvo, kako uspešno rekuperator prenaša toploto, saj od tega zavisi koliko toplotne energije bo privarčeval. Na trgu je več ponudnikov, ki z neprimerljivimi in prirejenimi meritvami dokazujejo kakovost svoje naprave, zato so kupci zavedeni z neustreznimi in neprimerljivimi podatki. Pri podjetju Varme d.o.o. smo se odločili za prezračevalne naprave Flexit, saj so izredno kvalitetne, uporabljajo rotirajoči izmenjevalec, zato ne potrebujejo posebnega doplačila za enlapijski izmenjevalec, ki ga drugi uporabljajo za vračanje toplote, obenem pa ima rekupreator Flexit Uni serije že vgrajen predgrelec zraka, kar dodatno poceni investicijo v primerjavi s konkurenco. Prepričajte se in se že danes obrnite na naše svetovalce. Tel.: 059 011 371.

Flexit C2

Rekuperator Flexit C2

Flexit Nordic S3

Rekuperator Flexit Nordic S3

Flexit Nordic S4

Rekuperator Flexit Nordic S4

Flexit Uni4

Rekuperator Flexit UNI4

Vas zanimajo naše storitve?

Kontaktirajte nas

Partnerji

Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, lahko shranjuje ali prikliče informacije v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirajte osebne storitve za piškotke.

Decline all Services
Accept all Services