Toplotne črpalke

Kako deluje toplotna črpalka?

Euronom ExoAir C
Euronom Exotic C

Toplotna črpalka z virom toplote iz zemlje deluje tako, da črpa latentno toploto iz tal in jo prenaša, z uporabo hladilne tehnologije za ogrevalne naprave.

Zbiralnik je zanka pod zemljo (zemeljski kolektor), ki je podobna talnemu ogrevanju ali preko vertikalne vrtine (geosonda). Zmes vode in sredstva proti zmrzovanju kroži v zaprtem krogu. Ko tekočina teče skozi podzemni cevovod se ji dvigne temperatura s prehodom toplote zemlje okoli cevi. Ta temperatura ostaja dokaj konstantna skozi vse leto, zato so izvedve zemlja voda z zemeljskim kolektorjem tako učinkovito sredstvo za ogrevanje, tudi v zelo mrzlih zimskih razmerah.

Ko se vrne nazaj v enoto, se ogreta tekočina pretaka skozi toplotni prenosnik, kjer odda svojo toploto. Na drugi strani toplotnega izmenjevalnika je hladivo. To hladivo zavre že pri -24°C, tako je 6°C dovolj visoka temperatura. Zdaj plinasto hladivo je stisnjeno s pomočjo kompresorja. Kadar se plini stiskajo, se sprošča energija (to lahko poskusite z dotikom s prstom na koncu kolesarske črpalke, kot se potisne bat navzdol).

Sproščena energija se prenese v zalogovnik, kar povzroči, da se voda segreva. Cikel – kroženje toplote preko kolektorskih zank, izmenjavo toplote, stiskanje in sproščanje energije se nadaljuje, dokler voda v zalogovniku ne doseže temperaturo, potrebno za ogrevanje vaših radiatorjev in sanitarne vode. Cikel se ustavi in miruje, dokler temperatura v zalogoniku ne pade in jo je potrebno ponovno napolniti.

Študije so pokazale, da je približno 70% energije prihaja iz zemlje. Mecaterm sistemi to dejstvo povečujejo, ker so monovalentne – torej uporabljajo s pomočjo VFC tehnologije kompresor (namesto dodatnega grelca) za zagotovitev vse sanitarne vode in radiatorske ogrevalne toplote. Dobro nameščena Mecaterm toplotna črpalka običajno ustvarji 4kW toplote za vsak 1 kW električne energije, ki jih porabi. Delež toplote v električno energijo imenujemo grelno število ali COP. COP je število, ki se uporablja za opisovanje učinkovitosti toplotne črpalke.

delovanje toplotne črpalke

Zakaj izbrati naše toplotne črpalke?

  • Imajo večji uparjalnik kot konkurenčne – posledično boljše izkoristke
  • Notranja enota ima vgrajen zalogovnik – manj vklopov/izklopov, daljša življenjska doba
  • Odtaljevanje se vrši s pomočjo vode iz zalogovnika – ni visokih stroškov odtaljevanja z električnim grelcem
  • Inovativna in edinstvena VFC tehnologija – pri nizkih temperaturah ne potrebujejo električnega grelca za pomoč
  • Nerjavno ohišje – izgled tudi po 20. letih enako kot ob vgradnji

Številne prednosti naštete zgoraj in dolgoletne izkušnje celotne ekipe so zadostni razlogi za odločitev o nakupu naših toplotnih črpalk. Nekdo je nekoč rekel: “Nisem tako bogat, da bi lahko kupoval poceni”. Mi se temu reku pridružujemo in vas vabimo, da se dodatno informirate o prednostih toplotnih črpalk VarmeMecaterm.

Vas zanimajo naše storitve?

Kontaktirajte nas

Partnerji

Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, lahko shranjuje ali prikliče informacije v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirajte osebne storitve za piškotke.

Decline all Services
Accept all Services