Zemlja voda

Vir toplote – zemlja

Z izkoriščanjem toplote zemlje, pridobimo višje izkoristke za ogrevanje in posledično porabimo manj energije. Toplotne črpalke zemlja voda se lahko kombinirajo s klasičnimi zemeljskimi kolektorji ali s kompaktnimi zemeljskimi kolektorji, tako imenovanimi “slinky” kolektorji.

V zemeljskem kolektorju je mešanica vode in protizmrzalne tekočine (propilen-glikol ali etilni alkohol) katerega naloga je absorbirati toploto zemlje in jo prenašati na hladilni medij v toplotni črpalki. Ker le-ta že pri nizkih temperaturah zavre, se s pomočjo kompresorja lahko dvigne na visoko temperaturo, ki je potrebna za ogrevalni sistem. Podjetje Mecaterm ima v svojem prodajnem asortimanu na voljo kompaktno toplotno črpalko AquaPaQ, ki ima v notranjosti dvojni zalogovnik in specialni prenosnik za pripravo sanitarne vode, kar ji omogoča še višje izkoristke, saj pri teh napravah ni potreben antilegionelni šok. Več si lahko preberete tudi v rubriki o napravah AquaPaQ.

zemeljski kolektor za toplotno črpalko

Vas zanimajo naše storitve?

Kontaktirajte nas

Partnerji

Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, lahko shranjuje ali prikliče informacije v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirajte osebne storitve za piškotke.

Decline all Services
Accept all Services