Zrak voda

Vir toplote – zunanji zrak

V zadnjih časih, se ljudje predvsem odločajo za vir toplote – zunanji zrak, to pa iz zmotnega prepričanja, da je tak sistem cenejši. Morda na prvi pogled, vendar pa ko pogledamo nekoliko bolj “oddaljeno” sliko, lahko vidimo, da v času življenjske dobe toplotne črpalke tipa zrak-voda (25 let – velja zgolj za kvalitetnejše naprave in ne izpeljanke iz klimatskih naprav), je strošek ogrevanja kar nekajkrat višji kot pri napravah tipa zemlja-voda.

Proizvajalec Mecaterm že skoraj 40 let izdeluje vrhunske naprave tipa zrak voda, ki brez posebnih posegov delujejo preko 25 let, zato se z lahkoto pohvalijo z najzanesljivejšimi toplotnimi črpalkami, obenem pa tudi z inovativno tehnologijo VFC (variabile flow control). Vsekakor so s svojo tehnologijo precej bližje svojim “sorodnicam” – napravam tipa zemlja voda, saj v večini primerov ne uprabljajo drage direktne električne energije za doogrevanj ali odmrzovanje.

Ker imajo enote velike uparjalnike, tudi ne potrebujejo tako številnih odmrzovalnih ciklov, in ker imajo v notranji enoti vgrajen zalogovnik, enostavno uporabijo del ogrevalne vode iz zalogovnika za to, da odtalijo zaledenelo površino uparjalnika. Več o enotah tipa zrak-voda si lahko preberete pod rubriko ArctiQ.

VarmeMecaterm ArctiQ - toplotna črpalka zrak voda

Vas zanimajo naše storitve?

Kontaktirajte nas

Partnerji

Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si
Partnerji - varme.si

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, lahko shranjuje ali prikliče informacije v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirajte osebne storitve za piškotke.

Decline all Services
Accept all Services